Manon Erich RL - trainer en loopbaancoach

Dagelijks ontmoet ik medewerkers die een gebrek aan werkplezier ervaren. Ze merken op dat ze geen voldoening meer uit hun werk halen en verlangen naar een nieuwe stip aan de horizon. 

 

Ik concludeer dat het voor velen, op bepaalde momenten in hun loopbaan, lastig blijkt te zijn om sturing te geven aan hun carrière. Of het nu gaat om dreigend baanverlies of omdat er sprake is van onvrede over werksituaties, het is in beide gevallen verstandig om tijdig stil te staan bij je eigen ontwikkeling en je wensen voor je verdere loopbaan te concretiseren.

 

Wanneer je een eigen koers weet uit te stippelen, stelt dat je in staat om regie te nemen en te doen wat het best bij je past. Het hebben van perspectief geeft energie, daar werk ik met deze medewerkers naartoe. 

Werkervaring heb ik opgedaan als leidinggevende in de zakelijke dienstverlening en als recruiter en vestigingsmanager in de werving en selectie branche. In de jaren erna heb ik mij meer gefocust op de wereld van de zoekende werkenden; mensen die soms gedwongen, maar vaak ook op eigen initiatief verandering in hun werkzame leven wilden realiseren.

 

Inmiddels werk ik ruim 10 jaar als loopbaancoach en trainer. In dit vak komt voor mij alles samen wat mij boeit, wat ik kan èn waar ik energie van krijg. Ik ben trots op de resultaten die mijn clienten boeken. Mijn persoonlijkheid omschrijft zich als sociaal, betrokken, integer, enthousiast en oplossingsgericht. Ik ben sportief en ik ben graag in de buitenlucht. Zo zorg ik zelf voor mijn energiebalans.

Ik ben gecertificeerd en geregistreerd door het Noloc en het CMI en ik werk in individuele coachtrajecten (soms) met MBTI.

Adriane Brummelkamp - paardencoach en trainer

Adriane Brummelkamp - trainer en paardencoach

Al vanaf mijn kinderjaren ben ik gek op paarden en was dan ook vaak bij ze te vinden. Op latere leeftijd ben ik pas begonnen met paardrijden.


Doordat ik pas op latere leeftijd op het paard ben gaan zitten, heb ik gemerkt dat er zoveel meer leuke dingen met paarden te doen zijn dan alleen rijden. Ik bemerkte ook hoe sterk paarden kunnen reageren op je; ben je vrolijk zijn zij het ook, heb je een slechte dag dan heeft dat ook zijn weerslag op het paard en zal hij/zij minder enthousiast zijn om met je op pad te gaan.


Door mijn leidinggevende functie binnen het ziekenhuiswezen heb ik veel met mensen te maken. In positieve tijden, maar ook in minder vrolijke tijden, wanneer reorganisaties plaats moeten vinden of mensen niet meer geschikt blijken te zijn voor de eisen die de functie tegenwoordig aan hen stelt.


Ik ben mij gaan afvragen of ik mijn passie, de paarden, zou kunnen combineren met de hulpvraag die mensen vaak hebben. Zo kwam ik terecht bij de opleiding Equine Assited Coach, mensen coachen met behulp van paarden. De opleiding heb ik gedaan bij Educatief Centrum Keulseweg in Pijnacker. Deze opleiding is als eerste en enige opleiding coachen met paarden in Nederland door de NOBCO/EMCC geaccrediteerd op practitioner niveau.


In 2015 heb ik deze opleiding succesvol afgerond en ben ik mijn eigen praktijk gestart. De paarden en ik hebben al een flink aantal mensen mogen helpen de oplossing voor hun coachvraag te vinden, hetzij in individuele sessies, hetzij in teamsessies. 

Ik ben aangesloten bij de KREAC, kwaliteitsregister van Equine Assited Coaches.