Hebben de paarden altijd zin om aan de slag te gaan?

Ja, eigenlijk altijd. Maar paarden hebben heel soms een offday. We starten de trainingen dan ook altijd met de paarden die aan het werk willen gaan. Hoewel Litla en Felix onze vaste partners zijn, kunnen we wanneer nodig gebruik maken van andere paarden.

Ik ben geen 'paardenmeisje'. Is dit wel wat voor mij?

Dat is helemaal niet erg. Je moet er wel voor open staan om met een paard aan je vragen te willen werken. Iedereen is welkom! Of je wel eens op een paard hebt gezeten of niet, dat doet er echt niet toe.

Wat voor kleding moet ik aan naar een training?

Kleding wat lekker zit. Wij hebben meestal een spijkerbroek aan met een trui of t-shirt. En doe stevige, dichte schoenen aan, want we staan tijdens de training een halve dag in een soort zandbak. Neem een regenjas mee, als er regen wordt verwacht. En schijnt de zon? Vergeet dan niet iets mee te nemen om je tegen de zon te beschermen.

Gaan we ook paardrijden?

Nee, dat is niet de bedoeling. We blijven met beide voeten op de grond staan. Letterlijk en figuurlijk. 

Vanwege de aard van onze dienstverlening, vinden we het belangrijk dat we op een gelijkwaardige manier met de paarden omgaan. Op een paard zitten, maakt het paard ondergeschikt en daarmee creëren we voor jou geen optimale leeromgeving. Vandaar dat het niet de bedoeling is om paard te rijden of er überhaupt op te gaan zitten.

Zijn er gedragsregels voor deelnemers?

Jazeker. We vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat iedereen zich veilig voelt; wat wil zeggen dat we met elkaar zorgen voor een veilige omgeving waar deelnemers hun vragen en situaties kunnen en durven delen.

Kijk bij Do's & Don'ts voor meer regels tijdens de trainingen.

Ik ben bang voor paarden. Hoe gaan jullie daar mee om?

Onze paarden zijn rustig en goed beleerd en reageren goed op dat wat de coach hun zegt te doen. De coach zal altijd de veiligheid in het oog houden en ingrijpen wanneer dat nodig is. Bij je eerste ontmoeting met de paarden nemen we alle tijd voor de kennismaking en gaan we pas verder wanneer jij daar aan toe bent. Onze ervaring leert dan na een sessie er van de angst niet veel meer over is.

Doordat we met kleine groepen werken kunnen we met een zekere stelligheid zeggen dat het volkomen veilig is. Er is nog nooit iets spannends gebeurd. Alhoewel; het is behoorlijk 'exciting' wanneer je mooie inzichten opdoet. :-)

Zijn de trainingen binnen of buiten?

We werken bij voorkeur buiten. Alleen bij slecht weer gaan we met de deelnemers en de paarden naar de binnenbak. 

Ik wil dit met collega's doen. Kan dat ook?

Jazeker. Onze trainingen zijn ook zeer geschikt voor teams, of collega's die op een andere manier veel samenwerken. Het kan zelfs meerwaarde hebben.  

Kunnen jullie ook met de paarden naar mij komen?

Dat wordt lastig. De paarden zijn gewend te werken in hun vaste werkomgeving. Eigenlijk lijken ze in die zin wel een beetje op mensen. Ze zijn dus het liefst in hun eigen bak. Daar zijn ze om die reden dus ook het best inzetbaar. We gaan  liever niet met ze op reis.